Hudreduktion på lår

Der kan opstå generende hudoverskud på lårene med alderen eller som følge af stort vægttab. Dette kan reduceres ved en operation. Dette materiale gennemgår information, som du kan støtte dig til i din beslutningsproces.

Reduktion af huden på lårene

Der kan opstå generende hudoverskud på lårene med alderen eller som følge af stort vægttab. Dette kan reduceres ved en operation. Dette materiale gennemgår information, som du kan støtte dig til i din beslutningsproces.

Forundersøgelsen inden hudreduktion

Inden operationen afholdes der en forundersøgelse. Her gennemgår vi:
 • Informationer om indgrebet, det forventede resultat, risici/komplikationer og efterforløbet
 • Din helbredstilstand
 • Dine spørgsmål og forventninger
Vi anbefaler, at du har en ledsager med samt, at du tænker over eventuelle spørgsmål. Skriv dem gerne ned. Ifølge Sundhedsstyrelsen skal der være mindst 1 uge imellem forundersøgelse og operation.
Anti-cellulite massage with ultrasound in a modern beauty parlor.

Sådan forbereder du dig til operationen

Det vigtigste er, at du har læst dette materiale og, at du har fået besvaret de spørgsmål, du måtte have inden operationen, så du er velinformeret og tryg omkring, hvad der skal ske. 

Operationen foregår i lokalbedøvelse eller fuld bedøvelse. Du vil få en særskilt vejledning omkring bedøvelsen. Vi anbefaler, at du sørger for at have nogen, der kan transportere dig hjem efter operationen. 

Hvis du ryger, anbefales det at ophøre 6 uger inden operation og undlade at påbegynde rygning efter operationen.

 

Sådan foregår operationen

Den foregår enten i lokal bedøvelse med ”sovemiddelrus” eller fuld bedøvelse og varer ca. 1¾ time.

Overskudshuden på lårene fjernes med forskellige teknikker alt efter mængde og placering.  Den bedøvelse og kirurgiske fremgangsmåde, der passer til dig, vil blive gennemgået til forundersøgelsen. Normalt får du ar i lysken og evt. på indersiden af lårene.

Til sidst syes huden sammen i flere lag. Det yderste lag sys med en tynd nylontråd, der ligger lige under huden. Den er kun synlig i starten og slutningen af sammensyningen. Der påsættes plaster, sugende materiale og komprimerende bandage på området.

Godt at vide inden

Når man skærer i huden, er der altid risiko for blødning, infektion, føleforstyrrelser og kroniske (vedvarende) smerter. Risikoen for komplikationer er bl.a. større, hvis du har diabetes (sukkersyge), er overvægtig eller ryger.

 • Blødning: der vil altid være en grad af blødning fra et sår. Derfor bliver såret altid dækket af sugende materiale efter operationen. Opstår der blødning fra de dybere lag under huden, ses det umiddelbart efter operationen. Det kan i sjældne tilfælde være nødvendigt at stoppe blødningen ved et lille kirurgisk indgreb.

 • Infektion: vil ofte blive synligt indenfor 1-2 uger. Det er sjældent (< 1%) og kan normalt behandles med vand og sæbe. Der er meget sjældent behov for antibiotika.

 • Føleforstyrrelser: du vil opleve betydelig nedsat følesans i operationsområdet. Den kommer normalt tilbage i løbet af måneder. Hvis dette ikke er tilfældet efter 2-3 år., er tilstanden formentlig blivende, men er sjældent generende.

 • Smerter: de umiddelbare smerter i tilslutning til operationen forsvinder i løbet af dage til uger. Der udleveres en vejledning om smertebehandling efter operationen. Hvis receptpligtig medicin er påkrævet, udleveres dette fra klinikken. Kroniske (vedvarende) smerter ses hos < 1% og er vanskelige at behandle.

På operationsdagen får du udleveret skriftlig information, der gennemgår efterforløbet grundigt. Nedenfor gives den information, der er nyttig at have på nuværende tidspunkt:

 • Ved fuld bedøvelse: du skal afhentes fra klinikken sidst på dagen for operationen
 • Ved lokalbedøvelse: du kan forlade klinikken umiddelbart efter operationenDu må ikke føre bil i 24 timer efter bedøvelsen eller ”sovemiddelrusen”
 • Du skal forholde dig i ro de første 3-4 dage, men ikke være sengeliggende
 • Du er normalt tilbage på arbejde efter få dage (afhængig af arbejdets karakter)
 • Du skal anvende den komprimerende bandage døgnet rundt i 14 dage
 • Du skal forvente hævelse og misfarvning

Du skal undgå tunge løft og hårdt fysisk arbejde/sport i 4 uger. Såfremt der ikke har været komplikationer, er der normalt ingen restriktioner efter 4 uger.

Det endelige resultat forventes at kunne ses efter ca. 3 mdr. Arret vil dog fortsætte med at blive pænere og mindre synligt med årene. Det er forskelligt fra person til person, hvordan ens hud danner ar, men den anvendte syteknik giver mulighed for at danne de pænest mulige ar.

Effekten af operationen er varig, men den naturlige aldring kan naturligvis ikke stoppes. Ligeledes vil resultatet forringes af vægtændring. Operationen kan normalt gentages.

Du tilbydes trådfjernelse og kontrol 14 dage efter operationen. Yderligere kontrol kan altid aftales ved behov og er uden beregning. 

Forundersøgelse: 500 kr.

Når du har betalt en forundersøgelse, er alle fremtidige plastikkirurgiske forundersøgelser gratis.

Operation:

 • Lokalbedøvelse: 20.000 kr.
 • Fuld bedøvelse: 26.000 kr.

Trådfjernelse og eventuelle yderligere kontroller efter operationen er altid inkluderet.

Ligeledes udføres der korrektion vederlagsfrit, når en korrektion er relevant.

Vi håber, at du har fundet dette materiale informativt. Hvis du har spørgsmål, så er du velkommen til at tage dem med til forundersøgelsen eller ringe til klinikken.

Vores øvrige behandlinger inden for en lang række områder.

Ansigtsoperationer

Vores operationer på ansigtet omfatter bl.a. ansigtsløft, hageplastik og stritøre-operation

Brystoperationer

Vi anvender silikoneproteser af høj kvalitet. Det sikrer dig et perfekt resultat.

Ansigtsløft

Aldersbetingede forandringer i ansigtet kan afhjælpes med et indgreb i lokalbedøvelse

Overskydende hud

Der kan opstå generelt hudoverskud, med alderen eller som følge af stort vægttab.

Fedtsugning

Fedtsugning (liposuction) kan principielt foretages på hele kroppen.

Hageplastik

Fedtdepoter under hagen kan være svære at komme af med. En hageplastik giver en pænere profil.

Øjenlågsoperation

Tunge øjenlåg kan blokere for en del af synsfeltet og føre til træthed og hovedpine

Brystløft

Brystets længde øges normalt med alderen. Med et brystløfte vil du kunne afhjælpe denne forandring