Stritører (”flyveører”)

Er du blevet født med stritører / flyveører, så kan man få rettet ørene ind ved en operation. Denne foregår ved lokalbedøvelse og tager ca. 1,5 timer (begge ører).

Få rettet ørene ind med en stritøreoperation

Er man født med strittende ører, vil man i mange tilfælde få rettet ørerne ind i en tidlig alder. Er dette ikke gjort, kan det uden problemer foretages senere i voksenlivet. Det er oftest et arveligt fænomen, og der kan være betydelig forskel på ørerne. Operationen foretages fra 15 år og opefter.

Patient at ENT clinic. Specialist doctor - Otolaryngologist doing ear examination of young man.
DSC04788

Hvad gennemgås der til forundersøgelsen?

 • Informationer om indgrebet, det forventede resultat, risici/komplikationer og efterforløbet
 • Din helbredstilstand
 • Dine spørgsmål og forventninger
Vi anbefaler, at du har en ledsager med samt, at du tænker over eventuelle spørgsmål. Skriv dem gerne ned. Ifølge Sundhedsstyrelsen skal der være mindst 2 dage imellem forundersøgelse og operation.

Sådan forbereder du dig til operationen

Det vigtigste er, at du har læst dette materiale og, at du har fået besvaret de spørgsmål, du måtte have inden operationen, så du er velinformeret og tryg omkring, hvad der skal ske.

Operationen foregår i lokalbedøvelse. Du vil få en særskilt vejledning omkring bedøvelsen. Vi anbefaler, at du sørger for at have nogen, der kan transportere dig hjem efter operationen. 

Hvis du ryger, anbefales det at ophøre 6 uger inden operation og undlade at påbegynde rygning efter operationen.

Sådan foregår operationen

Operationen foregår i lokalbedøvelse og varer ca. 1,5 time (begge ører). Du kan forlade klinikken, så snart operationen er slut.Under operationen lægges et snit på bagsiden af øret, og herefter laves der korrektion af ørebrusken. 

Det er forskelligt hvilke snit, der skal bruges, da ører er meget forskellige. Den fremgangsmåde, der passer til dig, vil blive gennemgået til forundersøgelsen. Ørernes naturlige foldning fastholdes vha. selvopløselige tråde i brusken. Huden sys herefter sammen med selvopløselige tråde, der ligger under huden.

Slutteligt anlægges en forbinding rundt om ørerne, der går hele vejen rundt om hovedet.

Godt at vide inden

Når man skærer i huden, er der altid risiko for blødning, infektion, føleforstyrrelser og kroniske (vedvarende) smerter. Risikoen for komplikationer er bl.a. større, hvis du har diabetes (sukkersyge), er overvægtig eller ryger.

 

 • Blødning: der vil altid være mere eller mindre blødning fra et sår. Den sugende og komprimerende forbinding, der anlægges ved operationen, er normalt nok til at forhindre, at det bliver generende. I sjældne tilfælde kan det være nødvendigt at stoppe blødningen ved et lille kirurgisk indgreb.

 • Infektion: vil ofte opstå indenfor 2 uger. Det er sjældent (< 1%) og kan normalt behandles med vand og sæbe. Der er meget sjældent behov for antibiotika.

 • Føleforstyrrelser: du vil opleve nedsat følesans i operationsområdet. Følesansen kommer normalt tilbage i løbet af uger til måneder. Hvis dette ikke er tilfældet efter 3-6 mdr., er tilstanden formentlig blivende, men er som regel ikke generende.

 • Smerter: de umiddelbare smerter i tilslutning til operationen forsvinder i løbet af dage til uger. Der udleveres en vejledning om smertebehandling efter operationen. Hvis receptpligtig medicin er påkrævet, udleveres dette fra klinikken. Kroniske (vedvarende) smerter ses hos < 1% og er vanskelige at behandle.

På operationsdagen får du udleveret skriftlig information, der gennemgår efterforløbet grundigt. Nedenfor gives den information, der er nyttig at have på nuværende tidspunkt:

 • Du kan forlade klinikken umiddelbart efter operationen
 • Du skal ikke være sengeliggende
 • Du kan normalt komme tilbage på arbejde efter et par dage (afhængig af arbejdets karakter)
 • Forbindingen skal lades urørt indtil første kontrol 1 uge efter operationen

Sport og anden aktivitet, hvor der er risiko for ryk eller tryk på ørerne, skal undgås de første 4 uger efter operationen. Herefter er der normalt ingen restriktioner, hvis forløbet har været ukompliceret.

Resultatet for ørernes position forventes at kunne ses efter 4 uger. Du skal dog forvente, at der går adskillige uger, inden al hævelse og misfarvning af ørerne har fortaget sig. Den anvendte syteknik giver mulighed for at danne de pænest mulige ar.

Effekten af operationen er varig, men indenfor den første måned er der risiko for, at trådene i brusken skær i brusken ligesom en ostehøvl i tilfælde af kraftig eller vedvarende fremadbukning af ørerne.

Du får tid til fjernelse af forbinding og tråde efter en uge. Yderligere kontrol kan altid aftales ved behov og er uden beregning

Forundersøgelse: 500 kr.

Når du har betalt en forundersøgelse, er alle fremtidige plastikkirurgiske forundersøgelser gratis.

Operation:

 • Begge ører: 12.500 kr.
 • Ét øre: 9.000 kr.

Trådfjernelse og eventuelle yderligere kontroller efter operationen er altid inkluderet.

Ligeledes udføres der korrektion vederlagsfrit, når en korrektion er relevant.

Vi håber, at du har fundet dette materiale informativt. Hvis du har spørgsmål, så er du velkommen til at tage dem med til forundersøgelsen eller ringe til klinikken.

Vores øvrige behandlinger inden for en lang række områder.

Ansigtsoperationer

Vores operationer på ansigtet omfatter bl.a. ansigtsløft, hageplastik og stritøre-operation

Brystoperationer

Vi anvender silikoneproteser af høj kvalitet. Det sikrer dig et perfekt resultat.

Ansigtsløft

Aldersbetingede forandringer i ansigtet kan afhjælpes med et indgreb i lokalbedøvelse

Overskydende hud

Der kan opstå generelt hudoverskud, med alderen eller som følge af stort vægttab.

Fedtsugning

Fedtsugning (liposuction) kan principielt foretages på hele kroppen.

Hageplastik

Fedtdepoter under hagen kan være svære at komme af med. En hageplastik giver en pænere profil.

Øjenlågsoperation

Tunge øjenlåg kan blokere for en del af synsfeltet og føre til træthed og hovedpine

Brystløft

Brystets længde øges normalt med alderen. Med et brystløfte vil du kunne afhjælpe denne forandring