Korrektion af ar

Ar er din krops måde at hele på, efter at flere lag af din hud har gennemgået traumer og det kan være en udfordring at finde en effektiv behandling til dem. En kosmetisk arbehandling vil forsøge at minimere et ar, så det er mindre iøjefaldende og går i et med den omgivende hudtone og tekstur.

Arkorrektion hos Langelinie

Ar er synlige tegn, der forbliver efter et sår er helet. De er de uundgåelige resultater af skader eller operationer, og deres udvikling kan være uforudselige. Dårlig heling kan bidrage til ar, der er tydelige, grimme eller skæmmende. Selv et sår, der heler godt, kan resultere i et ar, der påvirker dit udseende. Ar kan være mærkbare på grund af deres størrelse, form eller placering; de kan også være hævede eller indsunkne og kan afvige i farve eller tekstur fra det omgivende sunde væv. Dine behandlingsmuligheder kan variere afhængig af typen og graden af ardannelse og kan omfatte:
 • Simple topiske behandlinger
 • Minimalt invasive procedurer
 • Kirurgisk revision med avancerede teknikker i sårlukning
Selv om arkorrektion kan give et mere behageligt kosmetisk resultat eller forbedre et ar, der er helet dårligt, kan et ar ikke slettes fuldstændigt.
Asian senior or elderly old lady woman patient show her scars surgical total knee joint replacement Suture wound surgery arthroplasty on bed in nursing hospital ward, healthy strong medical concept.
doctor's hands, nurses remove surgical tape after surgery on the child's leg.

Arkorrektion kaldes også arrevision

Arrevision er plastikkirurgi udført for at forbedre tilstanden eller udseendet af et ar hvor som helst på din krop. De forskellige typer ar omfatter:

 • Misfarvning eller overfladeuregelmæssiggeder og andre subtile ar. Disse kan forbedres kosmetisk ved kirurgi eller andre behandlinger anbefalet af en plastikkirurg. Disse typer ar forårsager ikke fysisk ubehag og omfatter typisk akne-ar samt ar som følge af mindre skader og tidligere kirurgiske snit.
 
 • Hypertrofiske ar er tykke klynger af arvæv, der udvikler sig direkte på et sårsted. De er ofte hævede, røde og/eller ubehagelige og kan blive bredere med tiden. De kan være hyperpigmenterede (mørkere i farven) eller hypopigmenterede (lysere i farven).
 
 • Keloider er større end hypertrofiske ar. De kan være smertefulde eller kløende og kan også rynke sig. De strækker sig ud over kanterne af et originalt sår eller snit. Keloider kan forekomme overalt på din krop, men de udvikler sig mere almindeligt, hvor der er lidt underliggende fedtvæv, såsom på ansigt, nakke, ører, bryst eller skuldre.
 
 • Kontrakturer er ar, der begrænser bevægelsen på grund af hud og underliggende væv, der trækker sig sammen under heling. De kan opstå, når der er en stor mængde vævstab, såsom efter en forbrænding. Kontrakturer kan også dannes, hvor et sår krydser et led, hvilket begrænser bevægelse af fingre, albuer, knæ eller nakke.

Forundersøgelse hos Langelinie

Inden en arkorrektion indkaldes du til en forundersøgelse på Langelinie Privathospital. Her gennemgår vi:
 • Informationer om indgrebet, det forventede resultat, risici/komplikationer og efterforløbet
 • Din helbredstilstand
 • Dine spørgsmål og forventninger
Vi anbefaler, at du har en ledsager med samt, at du tænker over eventuelle spørgsmål. Skriv dem gerne ned. Ifølge Sundhedsstyrelsen skal der være mindst 7 dage imellem forundersøgelse og operation.
Langelinie Odense

Sådan forbereder du dig til operationen

Det vigtigste er, at du har læst dette materiale og, at du har fået besvaret de spørgsmål, du måtte have inden operationen, så du er velinformeret og tryg omkring, hvad der skal ske. 

Operationen foregår i lokalbedøvelse. Du vil få en særskilt vejledning omkring bedøvelsen. Vi anbefaler, at du sørger for at have nogen, der kan transportere dig hjem efter operationen. 

Hvis du ryger, anbefales det at ophøre 6 uger inden operation og undlade at påbegynde rygning efter operationen.

Sådan foregår operationen

Operationen foregår i lokalbedøvelse eller fuld bedøvelse afhængigt af arrets størrelse og placering.

Det gamle ar fjernes kirurgisk og ved hjælp af grundige operationsteknikker syes det nye ar og forsørges med et specielt plaster for at optimere det kosmetiske resultat.

Godt at vide inden

Når man skærer i huden, er der altid risiko for blødning, infektion, føleforstyrrelser og kroniske (vedvarende) smerter. Risikoen for komplikationer er bl.a. større, hvis du har diabetes (sukkersyge), er overvægtig eller ryger.

 • Blødning: der vil altid være en grad af blødning fra sårene. Den sugende og komprimerende forbinding, der anlægges ved operationen er normalt nok til at forhindre, at det bliver generende. Det kan i sjældne tilfælde være nødvendigt at stoppe blødningen ved et lille kirurgisk indgreb.
 • Infektion: vil normalt blive synligt indenfor 1-2 uger. Det er sjældent (< 1%) og kan normalt behandles med vand og sæbe. Der er meget sjældent behov for antibiotika.
 • Føleforstyrrelser: du vil opleve nedsat følesans i operationsområdet. Den kommer normalt tilbage i løbet af uger til måneder. Hvis dette ikke er tilfældet efter 3-6 mdr., er tilstanden formentlig blivende, men den er som regel ikke generende.
 • Smerter: de umiddelbare smerter i tilslutning til operationen forsvinder i løbet af dage til uger. Der udleveres en vejledning om smertebehandling efter operationen. Hvis receptpligtig medicin er påkrævet, udleveres dette fra klinikken. Kroniske (vedvarende) smerter ses hos < 1% og er vanskelige at behandle.

På operationsdagen får du udleveret skriftlig information, der gennemgår efterforløbet grundigt. Nedenfor gives den information, der er nyttig at have på nuværende tidspunkt:

 • Du kan forlade klinikken lige efter operationen
 • Du må ikke føre bil i 24 timer efter ”sovemiddelrusen”
 • Du skal forholde dig i ro de første 3 dage, men ikke være sengeliggende
 • Du skal påregne hævelse og misfarvning af ansigtet

Der er som udgangspunkt ingen restriktioner men afhængigt af arrets størrelse og placering kan der være skånehensyn som du vil blive informeret om.

Det endelige resultat forventes at kunne ses efter 3 mdr. Hævelse og misfarvning forventes at være forsvundet efter den første uge (med individuel variation). Det er forskelligt fra person til person, hvordan ens hud danner ar, men den anvendte syteknik giver mulighed for at danne de pænest mulige ar. Arret vil fortsætte med at blive pænere og mindre synligt med årene.

Du tilbydes trådfjernelse og kontrol 7 dage efter operationen. Yderligere kontrol kan altid aftales ved behov og er uden beregning. 

Forundersøgelse: 500 kr.

Når du har betalt en forundersøgelse, er alle fremtidige plastikkirurgiske forundersøgelser gratis.

Prisen for en arkorrektion vurderes individuelt. Kontakt os for et tilbud. 

Trådfjernelse og eventuelle yderligere kontroller efter operationen er altid inkluderet.

Vi håber, at du har fundet dette materiale informativt. Hvis du har spørgsmål, så er du velkommen til at tage dem med til forundersøgelsen eller ringe til klinikken.

Vores øvrige behandlinger inden for en lang række områder.

Ansigtsoperationer

Vores operationer på ansigtet omfatter bl.a. ansigtsløft, hageplastik og stritøre-operation

Brystoperationer

Vi anvender silikoneproteser af høj kvalitet. Det sikrer dig et perfekt resultat.

Ansigtsløft

Aldersbetingede forandringer i ansigtet kan afhjælpes med et indgreb i lokalbedøvelse

Overskydende hud

Der kan opstå generelt hudoverskud, med alderen eller som følge af stort vægttab.

Fedtsugning

Fedtsugning (liposuction) kan principielt foretages på hele kroppen.

Hageplastik

Fedtdepoter under hagen kan være svære at komme af med. En hageplastik giver en pænere profil.

Øjenlågsoperation

Tunge øjenlåg kan blokere for en del af synsfeltet og føre til træthed og hovedpine

Brystløft

Brystets længde øges normalt med alderen. Med et brystløfte vil du kunne afhjælpe denne forandring