Reduktion af poser under øjnene

Med alderen mister vævet under øjnene noget af sin elasticitet. Dette kan resultere i det, der populært kaldes poser under øjnene. En operation kan fjerne den overskydende hud og det underliggende fedt.

Derfor får du poser under øjnene

Poser under øjnene opstår som følge af, at fedtvævet i det nedre øjenlåg løsner sig som vi bliver ældre. Dette forårsager et hævet udseende under øjnene og virker ofte generende, særligt hos kvinder. Selv om dannelsen af poser og mørke rander under øjnene sker med alderen, spiller andre faktorer en vigtig rolle. Nogle af disse er som følgende:

 • Stress og træthed oplevet i hverdagen
 • Genetik
 • Medicin
 • Hormonelle ændringer i kroppen
 • Ubalanceret og uregelmæssig søvn
 • Allergi-relaterede reaktioner
 • Aktiv eller passiv rygning
 • Hjerte- og nyrelidelser


Hver af de ovennævnte faktorer er effektive i dannelsen af poser og blå rander under øjnene. Netop derfor er det vigtigt at være opmærksom på disse faktorer.

Cosmetic surgeon examining female client in office. Doctor checking woman's face, the eyelid before plastic surgery, blepharoplasty. Surgeon or beautician hands touching woman face. Rhinoplasty
Patient ligger på operationsbordet og skal have foretaget en operation på Langelinie Privathospital i Odense

Dette gennemgås der til forundersøgelsen

Inden en operation inviteres du til en forundersøgelse, hvor vi bl.a. gennemgår følgende:
 • Informationer om indgrebet, det forventede resultat, risici/komplikationer og efterforløbet
 • Din helbredstilstand
 • Dine spørgsmål og forventninger
Vi anbefaler, at du har en ledsager med samt, at du tænker over eventuelle spørgsmål. Skriv dem gerne ned. Ifølge Sundhedsstyrelsen skal der være mindst 2 dage imellem forundersøgelse og operation.

Sådan foregår operationen

Operationen foregår i lokalbedøvelse og varer ca. 1 time og 15 min. Du kan forlade klinikken, så snart operationen er slut.

Du ligger med lukkede øjne og kan fornemme, at kirurgen arbejder i området, men du mærker ingen smerte. Snittet lægges umiddelbart under øjenvipperne, hvorefter overskydende hud med underliggende fedt fjernes, og der fortages en opstramning af muskulaturen, så området under øjnene bliver plant. Huden sys sammen med en tynd nylontråd, der ligger under huden. Den er kun synlig i starten og slutningen af sammensyningen i form af en knude.

Afslutningsvis bliver der sat tape på sammensyningerne, og der kommer øjensalve i øjnene for at forebygge irritation og øjenbetændelse.

Er der risici forbundet med operationen?

Der er risiko for nedtrækning af øjenlåget, som normalt kan korrigeres ved gentagelse af operationen. Når man skærer i huden, er der tillige altid risiko for blødning, infektion, føleforstyrrelser og kroniske (vedvarende) smerter. Risikoen for komplikationer er bl.a. større, hvis du har diabetes (sukkersyge), er overvægtig eller ryger.

 • Blødning: der vil altid være en grad af blødning fra et sår. Yderst sjældent er der behov for at stoppe blødningen ved et lille kirurgisk indgreb.
 • Infektion: vil ofte blive synligt indenfor 1-2 uger. Det er sjældent (< 1%) og kan normalt behandles med vand og sæbe. Der er meget sjældent behov for antibiotika.
 • Føleforstyrrelser: du vil opleve nedsat følesans i operationsområdet. Den kommer normalt tilbage i løbet af uger til måneder. Hvis dette ikke er tilfældet efter 3-6 mdr., er tilstanden formentlig blivende, men er som regel ikke generende.
 • Smerter: de umiddelbare smerter i tilslutning til operationen forsvinder i løbet af dage til uger. Der udleveres en vejledning om smertebehandling efter operationen. Hvis receptpligtig medicin er påkrævet, udleveres dette fra klinikken. Kroniske (vedvarende) smerter ses hos < 1% og er vanskelige at behandle.

Sådan forbereder du dig til operationen

Det vigtigste er, at du har læst dette materiale og, at du har fået besvaret de spørgsmål, du måtte have inden operationen, så du er velinformeret og tryg omkring, hvad der skal ske.
 

Operationen foregår i lokalbedøvelse. Du vil få en særskilt vejledning omkring bedøvelsen. Vi anbefaler, at du sørger for at have nogen, der kan transportere dig hjem efter operationen. 

Hvis du ryger, anbefales det at ophøre 6 uger inden operation og undlade at påbegynde rygning efter operationen.

Godt at vide inden

På operationsdagen får du udleveret skriftlig information, der gennemgår efterforløbet grundigt. Nedenfor gives den information, der er nyttig at have på nuværende tidspunkt:

 • Du kan forlade klinikken umiddelbart efter operationen
 • Du skal forholde dig i ro de første 3-4 dage, men ikke være sengeliggende
 • Du kan i princippet genoptage dit arbejde dagen efter operationen, hvis det ikke involverer hårdt fysisk arbejde, men hævelsen og misfarvningen gør, at de fleste ønsker at vente til en uge efter operationen.

Du skal undgå tunge løft og hårdt fysisk arbejde/sport i 4 uger. Såfremt der ikke har været komplikationer, er der normalt ingen restriktioner efter 4 uger.

Det endelige resultat forventes at kunne ses efter 2-3 mdr. Hævelse og misfarvning forventes at være forsvundet efter den første uge (med individuel variation). Arret vil dog fortsætte med at blive pænere og mindre synligt med årene. Det er forskelligt fra person til person, hvordan ens hud danner ar, men den anvendte syteknik giver mulighed for at danne de pænest mulige ar.

Effekten af operationen er varig, men den almindelige aldring kan naturligvis ikke stoppes. Operationen kan gentages.

Du tilbydes trådfjernelse og kontrol 7 dage efter operationen. Yderligere kontrol kan altid aftales ved behov og er uden beregning. 

Forundersøgelse: 500 kr.

Når du har betalt en forundersøgelse, er alle fremtidige plastikkirurgiske forundersøgelser gratis.

Operation: 9.500 kr.

Trådfjernelse og eventuelle yderligere kontroller efter operationen er altid inkluderet.

Ligeledes udføres der korrektion vederlagsfrit, når en korrektion er relevant.

Vi håber, at du har fundet dette materiale informativt. Hvis du har spørgsmål, så er du velkommen til at tage dem med til forundersøgelsen eller ringe til klinikken.

Vores øvrige behandlinger inden for en lang række områder.

Ansigtsoperationer

Vores operationer på ansigtet omfatter bl.a. ansigtsløft, hageplastik og stritøre-operation

Brystoperationer

Vi anvender silikoneproteser af høj kvalitet. Det sikrer dig et perfekt resultat.

Ansigtsløft

Aldersbetingede forandringer i ansigtet kan afhjælpes med et indgreb i lokalbedøvelse

Overskydende hud

Der kan opstå generelt hudoverskud, med alderen eller som følge af stort vægttab.

Fedtsugning

Fedtsugning (liposuction) kan principielt foretages på hele kroppen.

Hageplastik

Fedtdepoter under hagen kan være svære at komme af med. En hageplastik giver en pænere profil.

Øjenlågsoperation

Tunge øjenlåg kan blokere for en del af synsfeltet og føre til træthed og hovedpine

Brystløft

Brystets længde øges normalt med alderen. Med et brystløfte vil du kunne afhjælpe denne forandring