Hudreduktion på maven

Har du gennemgået et større vægttab og oplever du at have løs hud på maven? Er der gener fra overskudshud, kan denne fjernes ved en operation. Få mere info om processen på denne side.

Hudreduktion på maven (abdominalplastik)

Efter et stort vægttab eller graviditet, kan du opleve, at der kommer et overskud af løs hud på maven. Er der gener fra overskudshuden, kan den fjernes ved en operation. 

Der vil ofte også være forøget afstand imellem de lodrette mavemuskler i midtlinjen (den linje, der går lodret gennem navlen). Dette kommer grundet det stræk, der har været i musklerne ved det øgede omfang af maven. Den øgede afstand kan reduceres samtidig under operationen.

close-up of body mesotherapy injections on the female belly, cellulite treatment. Female aesthetic cosmetology in a beauty salon.
young-woman-profile-with-belly-with-excess-fat-toned-slim-stomach-before-after-losing-weight

Forundersøgelse før hudreduktion på maven

Inden operationen inviteres du til en forundersøgelse på privathospitalet. Her gennemgår vi processen samt:
 • Informationer om indgrebet, det forventede resultat, risici/komplikationer og efterforløbet
 • Din helbredstilstand
 • Dine spørgsmål og forventninger
Vi anbefaler, at du har en ledsager med samt, at du tænker over eventuelle spørgsmål. Skriv dem gerne ned. Ifølge Sundhedsstyrelsen skal der være mindst 1 uge imellem forundersøgelse og operation.

Sådan forbereder du dig til operationen

Det vigtigste er, at du har læst dette materiale og, at du har fået besvaret de spørgsmål, du måtte have inden operationen, så du er velinformeret og tryg omkring, hvad der skal ske. 

Operationen foregår i fuld bedøvelse. Du vil få en særskilt vejledning omkring bedøvelsen. Vi anbefaler, at du sørger for at have nogen, der kan transportere dig hjem efter operationen. 

Hvis du er ryger, anbefales det at ophøre 6 uger inden operation og undlade at påbegynde rygning efter operationen.

Sådan foregår operationen

Operationen foregår i fuld bedøvelse og varer ca. 2 timer. Du er klar til at tage hjem sidst på dagen for operationen.

Ved operationen lægges der et snit på tværs ad den nedre del af maven. Herfra frigøres vævet under huden fra underlaget (mavemusklerne) op til underkanten af ribbenene. Overskuddet af hud samt det underliggende fedtvæv kan så strammes op og bortskæres. Der laves et nyt hul i den opstrammede hud til navlen for at bevare placeringen. Hvis der er forøget afstand imellem de lodrette mavemuskler, sys musklerne sammen i midtlinjen således, at den oprindelige placering genskabes. Til sidst sys huden sammen i flere lag. Det yderste lag sys med en tynd nylontråd, der ligger under huden og således ikke er synlig.

Der gøres plads til 1-2 plastikslanger igennem sammensyningen, for at sikre fri passage for hævelsesvæske og småblødning efter operationen. Disse fjernes enten ved udskrivelse eller efter nogle få dage. Det er en simpel procedure, der tager få minutter, og den kræver ikke bedøvelse. Der påsættes plaster og sugende forbinding over sårene samt et elastisk mavebælte, der skal holde vævsfladerne sammen.

Opvågningen fra bedøvelsen sker straks efter operationen er overstået, hvorefter du bliver passet og overvåget nøje af klinikkens sygeplejersker.

Godt at vide inden

Når man skærer i huden, er der altid risiko for blødning, infektion, føleforstyrrelser og kroniske (vedvarende) smerter. Risikoen for komplikationer er bl.a. større, hvis du har diabetes (sukkersyge), er overvægtig eller ryger.

 • Blødning: der vil altid være en grad af blødning fra et sår. Derfor bliver såret altid dækket af sugende materiale efter operationen. Opstår der blødning fra de dybere lag under huden, ses det i de første timer efter operationen. Det kan i sjældne tilfælde være nødvendigt at stoppe blødningen ved et lille kirurgisk indgreb.

 • Infektion: vil normalt blive synligt indenfor 2-3 uger. Der gives forebyggende antibiotika under operationen, og infektion er sjældent (< 1%). Det kan normalt behandles med vand og sæbe, og der er meget sjældent behov for antibiotika.

 • Føleforstyrrelser: du vil opleve betydelig nedsat følesans i operationsområdet. Den kommer normalt tilbage i løbet af måneder. Hvis dette ikke er tilfældet efter 2-3 år., er tilstanden formentlig blivende, men det er sjældent generende.

 • Smerter: de umiddelbare smerter i tilslutning til operationen forsvinder i løbet af dage til uger. Der udleveres en vejledning om smertebehandling efter operationen. Hvis receptpligtig medicin er påkrævet, udleveres dette fra klinikken. Kroniske (vedvarende) smerter ses hos < 1% og er vanskelige at behandle.

På operationsdagen får du udleveret skriftlig information, der gennemgår efterforløbet grundigt. Nedenfor gives den information, der er nyttig at have på nuværende tidspunkt:

 • Du skal afhentes fra klinikken sidst på dagen for operationen
 • Du må ikke føre bil i 24 timer efter bedøvelsen
 • Du skal forholde dig i ro de første 3-4 dage, men ikke være sengeliggende
 • Du er normalt tilbage på arbejde efter 1-2 uger (afhængig af arbejdets karakter)
 • Du skal forvente at bruge det komprimerende mavebælte døgnet rundt i 2 uger

Du skal undgå tunge løft og hårdt fysisk arbejde/sport i 4 uger. Såfremt der ikke har været komplikationer, er der normalt ingen restriktioner efter 4 uger.

Det endelige resultat forventes at kunne ses efter 3 mdr. Arret vil dog fortsætte med at blive pænere og mindre synligt med årene. Det er forskelligt fra person til person, hvordan ens hud danner ar, men den anvendte syteknik giver mulighed for at danne de pænest mulige ar.

Effekten af operationen er varig, men den naturlige aldring kan naturligvis ikke stoppes. Ligeledes vil resultatet forringes af graviditeter eller vægtændring. Operationen kan normalt gentages.

Du tilbydes trådfjernelse og kontrol 14 dage efter operationen. Yderligere kontrol kan altid aftales ved behov og er uden beregning. 

Forundersøgelse: 500 kr.

Når du har betalt en forundersøgelse, er alle fremtidige plastikkirurgiske forundersøgelser gratis.

Operation: 29.000 kr.

Trådfjernelse og eventuelle yderligere kontroller efter operationen er altid inkluderet.

Ligeledes udføres der korrektion vederlagsfrit, når en korrektion er relevant.

Vi håber, at du har fundet dette materiale informativt. Hvis du har spørgsmål, så er du velkommen til at tage dem med til forundersøgelsen eller ringe til klinikken.

Vores øvrige behandlinger inden for en lang række områder.

Ansigtsoperationer

Vores operationer på ansigtet omfatter bl.a. ansigtsløft, hageplastik og stritøre-operation

Brystoperationer

Vi anvender silikoneproteser af høj kvalitet. Det sikrer dig et perfekt resultat.

Ansigtsløft

Aldersbetingede forandringer i ansigtet kan afhjælpes med et indgreb i lokalbedøvelse

Overskydende hud

Der kan opstå generelt hudoverskud, med alderen eller som følge af stort vægttab.

Fedtsugning

Fedtsugning (liposuction) kan principielt foretages på hele kroppen.

Hageplastik

Fedtdepoter under hagen kan være svære at komme af med. En hageplastik giver en pænere profil.

Øjenlågsoperation

Tunge øjenlåg kan blokere for en del af synsfeltet og føre til træthed og hovedpine

Brystløft

Brystets længde øges normalt med alderen. Med et brystløfte vil du kunne afhjælpe denne forandring